Monet herkkusuut valittavat: he eivät mitenkään osaa paistaa nyyttejä niin, että niistä tulisi ruokahalukkaita.
Lautasesta tulee mauton, ei tarpeeksi mehukas, liian pehmeä, ylikypsä tai sisältä raaka.
Mihin tämä liittyy? Belnovosti-verkkopainoksen kokki-alan asiantuntija, neljännen luokan kokki, leipuri Julia Arkhipova myöntää, että ongelma voidaan selittää puolivalmisteiden huonolla laadulla.
Samalla asiantuntija korostaa, että useimmissa tapauksissa kyse ei ole itse tuotteesta, vaan kokemattomien kokkien tekemistä virheistä.
Millä virheillä ei siis saa todella ruokahalua herättäviä paistettuja nyyttejä?
Sulattaminen
Monet sulattavat nyytit etukäteen.Pakastimesta otettu pussi puolivalmiita nyyttejä makaa työtasolla 30 minuuttia tai jopa tunnin ajan.
Tämä on erittäin huono asia, sillä pitkään sulattamiseen liittyy nyyttien voimakas pehmeneminen: ne tarttuvat pannuun.Lisäksi ruokalaji saattaa menettää eheytensä, mehukkuutensa ja kirkkaan makunsa.
Jos haluat silti sulattaa nyytit, tiedä, että prosessin suurin sallittu kesto on 15 minuuttia.
Korkea kuumuus
Halu paistaa nyytit nopeasti on ymmärrettävää.Tulta ei kuitenkaan kannata tehdä mahdollisimman korkealle.
On suuri vaara, että nyytit palavat ulkopuolelta.Tällöin täyte jää raa’aksi.
Paista nyytit keskilämmöllä!
Kylmä pannu
Jäädytettyjä nyyttejä ei kannata kaataa kylmään pannuun.Tämä lähestymistapa voi aiheuttaa sen, että ruokalaji tarttuu pannuun.
Öljyn on oltava hyvin kuumennettua (mutta ei liian kuumaa).
Kannen käyttö
Kun paistat nyyttejä, älä peitä pannua kannella.
Jos jätät suosituksen huomiotta, muodostuu kondenssivettä, jolloin ruokalaji jää ilman ruokahalua herättävää rapeaa kuorta.
Tiheä sekoittaminen
Samanlainen vaikutus voi olla nyyttien jatkuvalla kääntelyllä paistamisen aikana.
Haluatko, että lautasen pinta on kultainen? Käytä lastaa harvemmin!