Mansikoiden asianmukaista hoitoa sadonkorjuun jälkeen pidetään yhtä tärkeänä vaiheena kuin itse hedelmöitysaikaa.’.
Sänkyjä ei saa missään tapauksessa hylätä heti marjojen poimimisen jälkeen.On tärkeää jatkaa suosikkisadon hoitoa tästä eteenpäin.
Kaksi-, kolmevuotiaista kasveista on ensinnäkin poistettava kaikki kuihtuneet, tuholaisten ja erilaisten tautien vaivaamat lehdet.
Sen jälkeen hedelmäiset versot on leikattava takaisin.On tärkeää varmistaa, että nuoret lehdet pysyvät ehjinä ja vahingoittumattomina, koska niistä riippuu pensaiden terve kasvu tulevaisuudessa.
Poista seuraavaksi kaikki roskat, jotka ovat kertyneet pensaiden alle: kuolleet viikset, lehdet, pudonneet marjat, vanha multa.
Tämä auttaa pitämään istutukset turvassa, suojaamaan niitä tuholaisilta ja vaarallisilta taudeilta.
Perusteellisen puhdistuksen jälkeen sängyt on kitkettävä ja irrotettava.
Jos pensaisiin ilmestyy kauden aikana kutistuneita lehtiä, marjapensas on käsiteltävä punkkimyrkkyvalmisteilla.
Todennäköisesti punkki on asettunut kasveihin ja se on poistettava välittömästi.Kasvit, joissa on ruosteisia, ruskeita täpliä, on myös käsiteltävä välittömästi.
Kun mansikkapenkit on siistitty, niitä on kasteltava runsaasti ja peitettävä uudella mullatulla materiaalilla.
Kasvien ruokintaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.Tähän tarkoitukseen on parempi käyttää nestemäistä orgaanista lannoitetta.
Esimerkiksi veteen laimennettua ja infusoitua lantaa.On erittäin tärkeää, että tuotteen pitoisuus pidetään mahdollisimman pienenä, sillä muuten kasvit alkavat aktiivisesti kasvattaa lehtiä eivätkä pysty muodostamaan hedelmäsilmuja.