KotiRuokaEt usko, mitä voit tehdä tavallisilla munilla ja teellä: hämmästyttävä resepti -...

Et usko, mitä voit tehdä tavallisilla munilla ja teellä: hämmästyttävä resepti – kiinalaiset teemunat

Kuvittele, että tavallisista munista voidaan tehdä herkullinen ruokalaji, joka yllättää vieraasi ja tulee todelliseksi koristeeksi pöytään..

Kiinalaiset teemunat eivät ole vain välipala, vaan todellinen kulinaarinen taideteos..

Aromaattisen mustan teen, soijakastikkeen ja mausteiden yhdistelmä antaa munille ainutlaatuisen maun ja kauniin marmoroidun koostumuksen.

Tämän hämmästyttävän reseptin salaisuuden jakoi Yulia Arkhipova, Belnovosti-verkostojulkaisun ruoanlaitto-alan asiantuntija, kokki ja neljännen luokan leipuri.

Ainesosat

• muna – 8;
• vesi – 1200 ml;
• musta tee – 2 ruokalusikallista;
• soijakastike – 80 ml;
• anis;
• laakerinlehti – 2;
• valkosipuli – 2 neilikkaa;
• kaneli;
• chili;
• suola – 1 tl.

Keittoprosessi

Valmista ensin marinadi: kaada vesi kattilaan, lisää tee, soijakastike, valkosipuli, kaikki mausteet ja suola, sekoita ja kiehauta.

Vähennä lämpöä, peitä pannu ja hauduta 15 minuuttia.Anna jäähtyä.

Tähän reseptiin sopii parhaiten vahva löysä kiinalainen musta tee, mutta voit käyttää myös puolifermentoitua sinivihreää oolongia.Vältä vihreää teetä, muuten munat maistuvat supistavalta.

Keitä munat.Laita ne kiehuvaan veteen ja keitä 6-10 minuuttia, riippuen siitä, miten pidät niistä.

Ota munat jääkaapista vähintään puoli tuntia ennen kypsennystä, jotta ne eivät halkeile kypsennyksen aikana.

Jäähdytä keitetyt munat heti kylmässä vedessä.Napauta lusikan takaosaa käyttäen koko kuoren pintaa, kunnes kuori halkeilee, mutta ei irtoa.

Laita munat sitten märkämarinadiin niin, että ne ovat kokonaan veden alla, anna jäähtyä, laita jääkaappiin ja anna marinoitua seuraavaan päivään.

Mitä kauemmin munat ovat marinadissa, sitä selvempi maku ja marmoroituminen.Suolaveteen upotettuna niitä voidaan säilyttää jääkaapissa useita päiviä.

Kuori ne ennen tarjoilua ja tarjoa välipalaksi leivän tai leivonnaisten kanssa.Ne sopivat niin keittoihin kuin kevätsalaattiin.

Sanni
Sanni
Nimeni on Sanni, ja olen intohimoinen kirjoittaja, joka rakastaa sukeltaa pop-musiikin maailmaan. Tässä kolumnissa jaan ajatuksiani Neiliin musiikista, keikoista ja elämästä kulissien takana. Tavoitteenani on tuoda sinut lähemmäksi tätä upeaa artistia ja hänen inspiroivaa tarinaansa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

3 temppua tillin kylvämiseen elokuussa: siitä tulee voimakas ja mehukas

Elokuuta ei pidä nähdä pelkästään sadonkorjuun aikana.Tässä kuussa voit vielä istuttaa joitain satoja – tilli oli yksi niistä. Mutta samaan aikaan on syytä...

Kuinka ruokkia paprikaa kesän lopussa: keräät hedelmiä lokakuun alkuun asti

Elokuun viimeisinä päivinä monet kesäasukkaat haluavat pidentää paprikan hedelmää.. Loppujen lopuksi haluan poimia vihanneksia koko syyskuun..Onneksi tämä tulos voidaan saavuttaa.Meidän on vain autettava...

Kuinka ruokkia mansikoita syksyllä: tärkein asia ja ei mitään tarpeetonta

Syksyistä mansikoiden ruokintaa pidetään tärkeimpänä dacha-töiden sarjassa.Siitä riippuu sadon sato ja se, kuinka valmistautunut marjakasvi menee talveksi. Mukava asia on, että voit...

Miten saada kurkut hedelmöitymään ennen pakkasta: 5 vinkkiä

Monet datsanviljelijät tietävät mahdollisuudesta pidentää kurkkujen hedelmöittymistä. Samaan aikaan on laajalle levinnyt käsitys, että kasvia on mahdotonta 'pakottaa' kantamaan hedelmää ensimmäisiin pakkasiin...

Viimeaikaiset kommentit