Kurkkujen kääriminen talven varalle ilman etikkaa ja sokeria – ihan oikea tehtävä..
Kerromme reseptin herkullisiin suolakurkkuihin, jotka eivät tarvitse kellaria säilytykseen.
Miten kääritään kurkut herkullisesti
Laita kolmen litran purkkien pohjalle piparjuuren lehtiä, kirsikanlehtiä (mustaherukanlehtiä), tillin oksia ja sateenvarjoja (siemenineen).Voit lisätä mustapippurin herneitä.
Laita kurkut purkkeihin ei liian tiiviisti, keskelle lisää vihanneksia.
Ota suolaliuosta varten kaksi ruokalusikallista suolaa litraan vettä liukastimella.Kuumenna kiehuvaksi, kaada kurkkujen päälle.
Peitä purkit kannella ja jätä kahdeksi päiväksi huoneenlämpöön.
Suolavesi muuttuu sameaksi, vaahtoa syntyy ja kurkut muuttavat väriään.Jos näin ei tapahdu, purkit on siirrettävä lämpimämpään (mutta ei kuumaan) paikkaan ja jätettävä vielä 24 tunniksi.
Muista laittaa lautaset purkkien alle, sillä suolavesi valuu ulos.
Kahden päivän kuluttua kuori vaahto pois ja lisää jokaiseen purkkiin kaksi ruokalusikallista sinappijauhetta.Jos vettä ei ole tarpeeksi, täytä lisää.
Peitä purkit jälleen kannella ja anna hapattaa vielä 24 tuntia.Kaada 24 tunnin kuluttua suolavesi kattilaan ja keitä 8-10 minuuttia.
Kurkut siirretään pieniin purkkeihin (aiemmin steriloituihin), lisätään mausteita, jotka hapantavat kurkkujen kanssa (tuoreita yrttejä ei saa lisätä), kaadetaan kiehuva suolaliuos, kääritään.Tällaiset kurkut voidaan säilyttää jopa huoneenlämmössä.