Pikkelöidyt kurkut ovat joidenkin mielestä todellinen herkku.Sanotaan enemmän – aihiot ovat tietyllä tavalla taideteos.
Näin ajattelee ainakin BelNovostin verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova.Hän jakoi useita tärkeitä sääntöjä, joita tulisi noudattaa, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä räjähtäneiden tölkkien muodossa.
Yksilöllinen resepti
Muista: voit muokata mitä tahansa marinadireseptiä itsellesi sopivaksi – tee vain muutama ’kokeilu suolakurkkujen kanssa ja muuta suolan, sokerin ja etikan määrää.Tee näin, kunnes saavutat täydellisen makutasapainon.
Tärkeää: vaikka etikkaa tarvitaan happamuuden säätelyyn, sitä ei saa käyttää liian suuria määriä – se voi pilata valmisteiden maun.
Homogeeninen maku
Jos haluat, että kaikki kurkut purkissa ovat samanmakuisia, kokeile kaataa suolaa ja sokeria litraan vettä kurkkupurkin sijasta: näin saadaan homogeeninen suolaliuos, joka puolestaan takaa suolakurkun tasaisen maun.
Räjähdysten estäminen
Purkkien kansien paisumisen ja sitä seuraavien säilykepurkkiräjähdysten syynä ovat käymistä aiheuttavat bakteerit ja sienet.Nämä voivat päästä kurkkujen ja muiden ainesosien joukkoon, joten pyri pesemään kurkut mahdollisimman perusteellisesti ja keitä kaikkia vihanneksia 3-5 minuuttia ennen kuin heität ne purkkiin.
Säilöntä
Ihanteellinen suhde on 2 ruokalusikallista suolaa ilman liukastetta, ruokalusikallinen sokeria ja teelusikallinen etikkauutetta 1 litraa vettä kohti.
Kun etikka on lisätty suolaveteen, purkit suljetaan välittömästi kuumilla, aiemmin keitetyillä kansilla.Näin varmistetaan tiivis sulkeutuminen ja estetään vuodot.Käännä sitten purkit ylösalaisin, aseta ne altaaseen (vuotojen varalta) ja kääri ne peittoon jäähtymään vähitellen.