Näyttäisi siltä, että mikä on helpompaa – keittää munia? Mutta menettelyssä on omat erityispiirteensä.
Monet ihmiset päätyvät tietämättään keittämään sekä pehmeäksi keitetyt, keitetyt munat että kovaksi keitetyt munat väärin.
Niille, jotka haluavat keittää munia täydellisesti (kaikissa kolmessa muunnelmassa), vastaavat säännöt lausui Julia Arkhipova, ruoanlaiton asiantuntija, kokki, leipuri Belnovostin verkkopainoksen neljännen luokan asiantuntija.
Pehmeäksi keitetyt munat pudotetaan kiehuvaan veteen, keitetään enintään kolme minuuttia.Ota sitten pois ja huuhtele kylmällä vedellä.
Keitetyt munat – keitä kiehuvassa vedessä enintään neljä minuuttia.Sen jälkeen huuhtele kylmällä vedellä.
Kovaksi keitetyt munat – keitä kiehuvassa vedessä enintään 12 minuuttia.Huuhtele sen jälkeen kylmällä vedellä.
Jälkimmäisessä tapauksessa monet ihmiset tekevät virheen keittämisprosessissa, mikä johtaa tumman vaahdon syntymiseen keltuaisen päälle.
Siksi – tämän välttämiseksi – munien keittämisen jälkeen huuhdellaan ne kylmällä vedellä.
Ja jotta munien sisältö ei valuisi ulos kuoren halkeamien kautta, veteen on lisättävä suolaa.
Aiemmin kerroimme, mitä tehdä, jos perunat eivät paistu hyvin.