Jos päätät käyttää kiehuvaa vettä riisiä keittäessäsi, ei kannata valittaa siitä, että riisin ja riisin erottavan lautasen sijaan sait pienimunaisen puuron.
BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntijakokki Julia Arkhipova kertoi, mitä ei pidä tehdä, jotta kaikki pilafin keittämiseen käytetyt ponnistelut eivät menisi hukkaan.
Käytä likaista riisiä
Riisimurot on aina pestävä ennen keittämistä, ja useissa vesissä, jotta niistä poistuu tärkkelys.Juuri tämä ’komponentti’ tekee riisistä muusia.
Kaada vettä tarpeen mukaan
Ensinnäkin tarvitset poikkeuksellisen kylmää vettä, jotta riisi olisi murenevaa.
Kattilaan kaadetaan kylmää vettä ja riisinjyvät pestään kylmässä vedessä.
Ja toiseksi, sillä on jopa väliä miten kaadat veden sisään.Se kannattaa tehdä varovasti, kattilan seinämää pitkin, niin että lopulta vedenpinta on kaksi sormea riisin tason yläpuolella.
Aiemmin asiantuntija kertoi, miten täytettyjä kaaleja valmistetaan niin, että niistä tulee todella maukkaita.