Kesällä monet ihmiset siirtyvät pois tavallisista resepteistään, koska tällainen ruoka tuntuu liian raskaalta.
Sesongin vihanneksia, joita voi turvallisesti valmistaa lämpimänä vuodenaikana, on paljon.
Tällainen ruoka osoittautuu kevyeksi ja maukkaaksi.Esimerkiksi lehtemme asiantuntijakokki Julia Arkhipova neuvoo kiinnittämään huomiota tomaatteihin.
Miten leipoa niitä herkullisesti
Ruokalistalla
– 4 keskikokoista tomaattia;
– 5 lusikallista korppujauhoja;
– pieni nippu yrttejä;
– valkosipulinkynsi;
– 4 lusikallista öljyä (oliiviöljy on parempi);
– suolaa ja mausteita.
Kypsennysprosessi
Ensimmäiseksi valkosipuli ja yrtit hienonnetaan.Lähetä ne kulhoon.Lisää samaan astiaan korppujauhot, mausteet suolalla ja suurin osa öljystä (3 lusikallista).
Yritä saada seos homogeeniseksi.
Jaa seuraavaksi pestyt ja kuivatut tomaatit kahteen osaan ja voitele ne valmistetulla kastikkeella.Ripottele päälle voita.
Muotti kannattaa myös päällystää hieman öljyllä.
Kypsennä tomaatteja varttitunti 220 asteessa uunissa.Sen jälkeen voit huoletta siirtyä maistelemaan.