Munien keittäminen vain ensi silmäyksellä näyttää alkeelliselta tehtävältä.Jopa sellaisella näennäisesti alkeellisella prosessilla on omat hienovaraisuutensa..
Jos haluat muuttaa ”kanakaviaarista” todellisen kulinaarisen mestariteoksen, kuuntele BelNovosti-verkostojulkaisun asiantuntijan, kokki Julia Arkhipovan neuvoja.
Valitse laadukkaat munat
Maultaan ja ulkonäöltään ihanteelliset munat ovat kotikanojen munivat.Jos maataloustuotteita ei ole mahdollista ostaa, valitse korkeimman luokan munat, joissa on merkintä ’CO’.
Valmistele munat keittämistä varten
Kokeneet kotiäidit laittavat munat ensin kattilaan ja täyttävät sitten astian kylmällä vedellä.Varmista, että pannussa on tarpeeksi nestettä – tämä on välttämätöntä tuotteen tasaisen kypsennyksen kannalta.
Hallitse kypsennysprosessia
Kokeneet kokit neuvovat: kun vesi kiehuu, ei ole välttämätöntä noudattaa tiukasti suositeltua 10 minuutin kypsennysaikaa, kuten monissa lähteissä on ilmoitettu.On parempi vähentää lämpöä hieman tai ottaa kattila pois liedeltä heti kiehumisen jälkeen.
Peitä munat kannella ja jätä ne kuumaan veteen vielä 10 minuutiksi.Tämä vaihe auttaa saavuttamaan keltuaisen halutun kypsyyden.
Jäähdytä munat kunnolla
Jäähdytä keitetyt munat laittamalla ne kylmään veteen kypsennysprosessin pysäyttämiseksi ja jäähtymisen nopeuttamiseksi.Jos teit kaiken oikein, munat on helppo kuoria, ja kun leikkaat, näet kirkkaan ja herkän keltuaisen, joka muistuttaa herkkää kermaa.
Aiemmin kerroimme kuinka keittää banaanipiirakkaa paistinpannussa.