Jos et ole vielä kokeillut ukrainalaisen laardin valmistusta ’Hutsulskin tapaan’, korjaa tämä puute.
Tällä tavalla keitetystä laardista tulee mureaa ja hyvänmakuista, ulkonäöltään samanlaista kuin savustetusta tai uunissa paistetusta.
Miten valmistetaan ukrainalaista laardia ’Gutsulskin tapaan’
Ota paksu pala sianlihaa, jossa on rasvakerros vähintään 4 cm:n päässä nahasta, ja leikkaa se 6 osaan.
Kaada litra vettä kattilaan, kaada 4 ruokalusikallista karkeaa suolaa, kuumenna, kunnes suola liukenee, sekoittaen.
Lisää laakerinlehti (5 kpl), oreganopippuriherneet (8 kpl) ja pieni kourallinen sipulin kuoria, sekoita.
Laita joukkoon laardi, kiehauta, keitä enintään 15 minuuttia miedolla lämmöllä, peitä kattila kannella ja jätä yön yli viileään paikkaan.
Seuraavana päivänä laita silava siivilään kuivumaan, hiero siihen hienonnettua valkosipulia ja paprikasekoitusta, kääri 2 kappaletta kumpikin folioon tai pergamenttipaperiin, anna olla huoneenlämmössä 7-8 tuntia ja lähetä pakastimeen kahdeksi tai kolmeksi päiväksi.