Kombuchaa voi tietysti ostaa supermarketista, mutta neuvostoaikana monet ihmiset kasvattivat teesieniä itse.
BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntijan, kokki Julia Arkhipovan mukaan prosessi ei ole vaikea, ja kuumina kesäpäivinä on paljon miellyttävämpää juoda kotitekoista kombuchaa kuin säilykekombuchaa.
Miten juoma valmistetaan
Mittaa 0,5 litraa vettä ja hauduta siihen 4 ruokalusikallista teetä.Huomaa: Teet, joissa on aromiaineita tai hajusteita, eivät sovellu tähän tarkoitukseen – ne voivat aiheuttaa sienen homehtumista.
Lisää 10 ruokalusikallista sokeria ja odota.Kunnes haudutus on jäähtynyt hieman lämpimäksi.
Tämän jälkeen voit laittaa sienet valmiiksi steriloituun purkkiin ja kaataa teetä samaan purkkiin ja siirtää sen siivilän läpi, jotta tee ja liukenematon sokeri eivät pääse sisälle.
Kaada toinen 1,5 litraa vettä purkkiin, peitä harsolla ja kiinnitä kangas kuminauhalla.
Käyminen kestää 4-10 päivää: se riippuu lämpötilasta ja muista olosuhteista.Sen jälkeen kombucha pullotetaan ja lähetetään jääkaappiin 1-2 tunniksi.
Tämän jälkeen purkki voidaan täyttää uudella erällä makeutettua teetä.