Monet kotikokit pitäytyvät riisiä keittäessään perinteisessä rouheiden ja veden suhteessa (1:2).
Mutta usein tuotos ei saa haluttua ruokalajia – murenevaa..
Neljännen luokan kokki, kokki, leipuri -asiantuntija Julia Arkhipova jakoi tempun, joka estää riisiä tarttumasta muusiksi.
Tarvitset riisiä (kuppi), kiehuvaa vettä (kuppi), kasviöljyä (kaksi tai kolme ruokalusikallista), suolaa (maun mukaan) ja pergamenttia.
Riisi ja vesi mitataan yhdellä kupilla.
Huuhtele riisi kylmällä vedellä, kunnes se on kirkasta.
Kuumenna 2-3 ruokalusikallista kasviöljyä (voit käyttää voita tai gheetä) paistinpannussa.
Laita seuraavaksi pesty riisi ja paista 2 minuuttia, unohtamatta sekoittamista.
Lisää sitten kiehuvaa vettä: jos otit yhden kupillisen riisiä, kaada myös yksi kupillinen kiehuvaa vettä.
Mausta suolalla (maun mukaan).Vähennä lämpöä minimiin ja peitä pannu (ensin pergamenttiarkilla, sitten kannella).
Pidä tässä asennossa liedellä 15 minuuttia: vesi kiehuu tänä aikana pois, riisi kypsyy mutta ei tartu yhteen.
Jäljelle jää sekoittaminen haarukalla.Näin saat murumaisen riisin.
Aiemmin kerroimme, miten tehdään pastapilafia.