KotiRuokaMiksi sinun ei pitäisi paistaa oliiviöljyllä: ruoanlaittovirhe, joka voi vaikuttaa kielteisesti terveyteesi

Miksi sinun ei pitäisi paistaa oliiviöljyllä: ruoanlaittovirhe, joka voi vaikuttaa kielteisesti terveyteesi

Kun emäntä haluaa tarjoilla illalliseksi hienon ravintolatasoisen ruokalajin, hänen kätensä kurottautuu tahtomattaan oliiviöljyyn, eikä mihin tahansa oliiviöljyyn, vaan arvokkaaseen kopioon ensimmäisestä puristuksesta.

Jos aiot käyttää tuotetta esimerkiksi salaatin kastikkeena, siinä ei ole mitään väärää..

Mutta jos aikeisiisi kuuluu pannun öljyäminen, on parempi luopua ajatuksesta, neuvoo BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova.

Saatat ajatella, että paistaminen oliiviöljyllä parantaa ruoan makua, mutta itse asiassa se voi olla terveydelle haitallista.

Kyse on siitä, että ekstra-neitsytoliiviöljyn savupiste on noin 170 astetta.

Tämä tarkoittaa, että tässä lämpötilassa rasvassa muodostuu syöpää aiheuttavia aineita, jotka pilaavat ruoan maun ja ovat vaarallisia elimistölle.

Kun otetaan huomioon, että tuotteet alkavat paistua 140-150 asteen lämpötilassa, ruoanlaitto tällaisella öljyllä voidaan tehdä pienellä varauksella – se on tehtävä nopeasti, samalla kun tarkkaillaan väsymättä savua.

Mutta on parempi olla ottamatta riskejä ja käyttää tavallista puhdistettua öljyä paistamiseen.

Sanni
Sanni
Nimeni on Sanni, ja olen intohimoinen kirjoittaja, joka rakastaa sukeltaa pop-musiikin maailmaan. Tässä kolumnissa jaan ajatuksiani Neiliin musiikista, keikoista ja elämästä kulissien takana. Tavoitteenani on tuoda sinut lähemmäksi tätä upeaa artistia ja hänen inspiroivaa tarinaansa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

3 temppua tillin kylvämiseen elokuussa: siitä tulee voimakas ja mehukas

Elokuuta ei pidä nähdä pelkästään sadonkorjuun aikana.Tässä kuussa voit vielä istuttaa joitain satoja – tilli oli yksi niistä. Mutta samaan aikaan on syytä...

Kuinka ruokkia paprikaa kesän lopussa: keräät hedelmiä lokakuun alkuun asti

Elokuun viimeisinä päivinä monet kesäasukkaat haluavat pidentää paprikan hedelmää.. Loppujen lopuksi haluan poimia vihanneksia koko syyskuun..Onneksi tämä tulos voidaan saavuttaa.Meidän on vain autettava...

Kuinka ruokkia mansikoita syksyllä: tärkein asia ja ei mitään tarpeetonta

Syksyistä mansikoiden ruokintaa pidetään tärkeimpänä dacha-töiden sarjassa.Siitä riippuu sadon sato ja se, kuinka valmistautunut marjakasvi menee talveksi. Mukava asia on, että voit...

Miten saada kurkut hedelmöitymään ennen pakkasta: 5 vinkkiä

Monet datsanviljelijät tietävät mahdollisuudesta pidentää kurkkujen hedelmöittymistä. Samaan aikaan on laajalle levinnyt käsitys, että kasvia on mahdotonta 'pakottaa' kantamaan hedelmää ensimmäisiin pakkasiin...

Viimeaikaiset kommentit