Maukas kebab ei ole vain onnistuneen marinadin ja näppärän kokin tulos, vaan myös oikean lihanvalinnan tulos.
Tässä yhteydessä BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova päätti kertoa, mitä lihaa kannattaa ostaa, jos aikoo valmistaa siitä maukasta ja mehukasta kebabia.
Jos puhumme sianlihasta, parhaita vaihtoehtoja ovat kaulaosa ja rinta.
Näissä osissa on riittävästi rasvaa – paistamisen aikana se ’sulaa’, minkä seurauksena kebabista tulee uskomattoman mehukas.
Niskassa on pehmeä rakenne ja herkkä maku, kun taas rintaa pidetään runsaampana rasvakerrosten ansiosta.
Sisälohi on yhtä suosittu, mutta koska siinä ei ole juuri lainkaan rasvaa, kebab on kuivempaa.
Voit yhdistää ulkofileen rasvaisempiin osiin tai lisätä marinadiin öljyä, jotka molemmat lisäävät mehevyyttä.
Lopuksi, jos joudut käsittelemään sianlihaa takapuolelta, varaudu siihen, että se on sitkeämpää ja tarvitsee pidemmän marinadin.