KotiRuokaMistä sienistä ei voi tehdä keittoa: mitä väliä jos ne ovat syötäviä

Mistä sienistä ei voi tehdä keittoa: mitä väliä jos ne ovat syötäviä

Hyvin pian alkaa seuraava sienikausi, ja innokkaat sienestäjät alkavat miettiä, mitä tehdä kerätyllä ’saaliilla’.

Vaihtoehtoja on paljon: keittää keittoa, paistaa sieniä, varastoida valmisteita talven varalle, luettelee BelNovostin verkkopainoksen asiantuntija kokki Julia Arkhipova.

Tiesitkö, että kaikki syötävät sienet eivät sovi ensimmäiseen vaihtoehtoon eli keittoon?

Missään tapauksessa ei pitäisi keittää keittoa sappisienistä, monivuotisesta trutovikista, juuri poimituista vaaleanpunaisesta rakkulasta ja valuyusta.Tällaiset sienet eivät sovellu tähän tarkoitukseen.

Myöskään maitomehua sisältäviä lautassieniä, kuten punajuuria, kantarelleja ja kantarelleja, ei suositella keiton valmistukseen.

Niin oudolta kuin se tuntuukin, päärynät eivät kuuluneet ’kiellettyjen’ listalle: näistä sienistä valmistetulle keitolle annettiin jopa erikoisnimi ’gruzdianka’.

Tavallisesti päärynäviipaleet valmistetaan suolatuista päärynöistä, mutta voit käyttää myös tuoreita sieniä, jotka on ensin liotettu kirpeän ja kirvelevän maitomehun poistamiseksi.

Ihanteellisina sieninä keittojen valmistukseen pidetään porciniä, voikukkaa, opiata, haaparouskua ja podberezovikia.

On totta, että näissäkin sienissä on myrkkyjä.Paistettaessa haitalliset aineet haihtuvat, mutta keitettäessä terveydelle vaaralliset aineet jäävät liemeen.

Siksi epäsuotuisien tilanteiden välttämiseksi on suositeltavaa valuttaa ensin sieniliemi ja keittää keitto sitten tavalliseen tapaan.

Aiemmin kerroimme, mistä nestesavu koostuu.

Sanni
Sanni
Nimeni on Sanni, ja olen intohimoinen kirjoittaja, joka rakastaa sukeltaa pop-musiikin maailmaan. Tässä kolumnissa jaan ajatuksiani Neiliin musiikista, keikoista ja elämästä kulissien takana. Tavoitteenani on tuoda sinut lähemmäksi tätä upeaa artistia ja hänen inspiroivaa tarinaansa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

3 temppua tillin kylvämiseen elokuussa: siitä tulee voimakas ja mehukas

Elokuuta ei pidä nähdä pelkästään sadonkorjuun aikana.Tässä kuussa voit vielä istuttaa joitain satoja – tilli oli yksi niistä. Mutta samaan aikaan on syytä...

Kuinka ruokkia paprikaa kesän lopussa: keräät hedelmiä lokakuun alkuun asti

Elokuun viimeisinä päivinä monet kesäasukkaat haluavat pidentää paprikan hedelmää.. Loppujen lopuksi haluan poimia vihanneksia koko syyskuun..Onneksi tämä tulos voidaan saavuttaa.Meidän on vain autettava...

Kuinka ruokkia mansikoita syksyllä: tärkein asia ja ei mitään tarpeetonta

Syksyistä mansikoiden ruokintaa pidetään tärkeimpänä dacha-töiden sarjassa.Siitä riippuu sadon sato ja se, kuinka valmistautunut marjakasvi menee talveksi. Mukava asia on, että voit...

Miten saada kurkut hedelmöitymään ennen pakkasta: 5 vinkkiä

Monet datsanviljelijät tietävät mahdollisuudesta pidentää kurkkujen hedelmöittymistä. Samaan aikaan on laajalle levinnyt käsitys, että kasvia on mahdotonta 'pakottaa' kantamaan hedelmää ensimmäisiin pakkasiin...

Viimeaikaiset kommentit