Shish kebab on kypsennettävä vastuullisesti, sillä se voi helposti pilaantua.
Jo pari virhettä riittää, jotta ruokalaji lakkaa olemasta laadukas.
Siksi kannattaa varoa kolmea suurta virhettä, sanoo lehtemme kokki- ja ruoanlaittoasiantuntija Julia Arkhipova.
Mitä ne ovat?
Etikan käyttö
Monet kotiäidit ovat edelleen vakuuttuneita siitä, että etikka on välttämätön pehmeän ja mehukkaan kebabin valmistamiseksi.Tämä on virhe.Päinvastoin, tämän komponentin käyttö voi helposti pilata ruokalajin.
Klassisen etikan sijaan kannattaa käyttää balsamiviinietikkaa tai viinietikkaa.
Marinadin käyttö ruoanvalmistuksessa
Jotkut käyttävät marinadia sillä hetkellä, kun liha on jo vartaissa.Tämä on suuri virhe.Se voi johtaa sitkeään ja epäterveelliseen kuoreen.
Mitat
Liha kannattaa aluksi jakaa keskikokoisiksi paloiksi.Liian iso kebab ei kypsenny sisältä, pienistä paloista tulee mauttomia.
Liha kannattaa myös viipaloida tasaisesti.