Hirssipuuro on maukas ja terveellinen ruokalaji, jota suositellaan sisällytettäväksi aikuisten ja lasten ruokavalioon.
Moni kuitenkin miettii: kummalla on parempi keittää hirssipuuroa – vedellä vai maidolla? BelNovostin verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova, auttoi päättämään valinnan.
Jos haluat keittää makeuttamatonta hirssipuuroa lihan tai vihannesten kanssa, on suositeltavaa käyttää vettä.
Maitopuuro on hennompaa, ja se maustetaan yleensä kurpitsalla, hunajalla, kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla.
Jos haluat tehdä hirssipuuroa vedellä, kaada rouhe kattilaan ja lisää vettä.
Kun liemi on kiehunut, keitä sitä keskilämmöllä noin puoli tuntia välillä sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt kokonaan rouheeseen.
Jos haluat tehdä maitopuuron, käytä suhdetta 1:4 (yksi osa rouhetta ja kaksi osaa vettä ja maitoa).
Lisää kuuma maito 10-15 minuuttia keittämisen aloittamisen jälkeen, kun kaikki vesi on haihtunut.Kypsennyksen jälkeen peitä astia kannella ja anna hautua vielä 5-10 minuuttia.
Kerroimme aiemmin, miten valmistetaan mansikkaconfit.