Tähän mennessä kanaa voidaan huoletta kutsua yhdeksi suosituimmista lihatuotteista.’.
Kuten BelNovostin verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova selittää, tämä johtuu osittain siitä, että tämäntyyppistä lihaa voi keittää, paistaa, hauduttaa ja paistaa..
Niinpä ja ruokalajien kirjo, joita kanasta voidaan valmistaa, on loistossaan hämmästyttävä: näitä ovat keitot, pääruoat, välipalat, salaatit, voileivät ja paljon muuta.
Mieltymyksemme vaihtelevat: jotkut pitävät broilerin siivistä, jotkut ovat hulluna rintaan, kun taas toiset syövät mieluummin yksinomaan säärilihaa.
Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että kaikki linnun osat eivät ole terveellisiä.Joitakin niistä suositellaan rajoitettavaksi tai jätettäväksi kokonaan pois ruokavaliosta.
Kanan epäterveellisin osa
Kanan nahka ansaitsee tämän ’tittelin’, koska se sisältää vaarallisia klooriyhdisteitä, ainetta, jota jotkut tuottajat ja jotkut kaupat käyttävät siipikarjan käsittelyyn saadakseen linnun näyttämään hyvältä.
Lisäksi kanan sisäelimistä, myös sisälmyksistä, on pidettävä huolta.
Siipikarjan keuhkoissa voi olla lämpökäsittelyä kestäviä listerioita (bakteereja).Melko suuria määriä bakteereja on myös suoliliepeessä.
Lisäksi siipiä ei pidä herkutella, sillä ne on yleensä kypsennetty runsaalla rasvalla ja mausteilla, mikä nopeuttaa elimistön vanhenemista.
Kanan terveellisin osa
Jos nyt mietit, mitä kanassa voi vielä syödä, tässä vastaus: kanan terveellisin osa on nahaton rinta.