Vesimelonista on aika monta reseptiä – siitä voi tehdä hyytelöä, limonadia ja jopa salaattia.
Yhden tällaisista resepteistä jakoi BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
Hän ehdottaa vesimelonisorbetin valmistamista – kesän raikas ja kohtalaisen makea jälkiruoka, joka on todellinen pelastus, jos ostettu vesimeloni ei ollut maukas.
Tarvitset 2-4 annosta varten vain 4 isoa viipaletta vesimelonia ja 2 ruokalusikallista kylmää vettä.
Sorbetin valmistamiseksi sinun on poistettava vesimelonin kuori, poistettava siemenet ja leikattava hedelmäliha pieniksi paloiksi.
Laita ne pakastimeen 2-3 tunniksi.
Edellä mainitun ajan kuluttua pakastetut vesimelonipalat hienonnetaan tehosekoittimella ja niihin lisätään edellä mainittu määrä vettä.
Tärkeää: tehosekoittimessa on oltava metalliterät, sillä muoviterät voivat vahingoittua.
Tämän jälkeen voit laittaa sorbetin kermaviiliin ja tarjoilla.