Mimosa-salaatti kuuluu niihin ruokalajeihin, jotka olivat suosittuja jo neuvostoaikana.
Vain silloin se valmistettiin hieman eri tavalla, sanoo verkkopainoksen ’BelNovosti’ kokki Julia Arkhipovan asiantuntija.
Kerrotaanpa eroista tämän päivän reseptin ja sen välillä, mitä se oli ennen.
Kala
Nykyaikaiset kotiäidit valmistavat mieluummin salaattia ’Mimosa’ kalasäilykkeillä (öljyssä tai omassa mehussaan), vaikka alkuperäisessä reseptissä käytetään keitettyä kalaa.
Ei kiistellä – kalasäilykettä on kätevä käyttää, mutta maultaan huonompi kuin keitetty kala.
Perunat
’Alkuperäinen’ Mimosan resepti ei viittaa perunoiden sisällyttämiseen.Tämä ainesosa tuli vasta myöhemmin – emännät alkoivat lisätä sitä lisätäkseen ravintoarvoa.
Porkkanat
Neuvostoaikana raastimella raastetut keitetyt porkkanat olivat yksi salaatin kerroksista.
Nykyaikaiset kotiäidit korvaavat keitetyt porkkanat korealaisilla porkkanoilla, jolloin ruokalaji on maultaan paljon suolaisempi.
Juusto
Juustoa ei myöskään löydy klassisen salaatin ’Mimosa’ ainesosaluettelosta, mutta nykyaikaiset emännät lisäävät sitä usein muihin tuotteisiin.
Aikaisemmin kerroimme, miten valmistetaan aina mureaa maksaa.