Sipulin sadonkorjuun alku ajoittuu yleensä heinäkuun viimeiselle kolmannekselle.
Tärkeä neuvo mökkiviljelijöille: älkää kiirehtikö heti lähettämään korjatut sipulit varastoon.
Vihannekset on ensin valmisteltava tietyllä tavalla.
Jos näin ei tehdä, sadolle ei todennäköisesti ole ominaista mureus.
Miten sipulit korjataan oikein
Mutta ensin on syytä muistuttaa, miten tarkalleen ottaen suoritetaan suositun vihannespuutarhan sadonkorjuu.Loppujen lopuksi tämä on myös hyvin tärkeää.
Ensinnäkin menettely on suoritettava tiettyinä vuorokaudenaikoina ja tietyissä sääolosuhteissa.Päivänvalo, kirkas auringonpaiste ja sateettomuus ovat ihanteellisia.
Sipulit on kaivettava esiin mahdollisimman varovasti.Siksi on suositeltavaa käyttää lapiota tai haarukkaa toimenpiteen suorittamiseen.
Sipulien keräämisen jälkeen puutarhurin on leikattava varret.On suotavaa jättää pari tai kolme senttimetriä.
Menettely sipulien varastointiajan pidentämiseksi
Nyt puhutaan juuri siitä toimenpiteestä, joka tekee sipuleista litteämpiä.
Meidän on siis suoritettava sipulien kuivaus.
Korjatut vihannekset on jätettävä aurinkoon tai varjoisaan paikkaan noin viikoksi, kunnes kuori on tarpeeksi kova.
Sipuleita on käänneltävä ajoittain.Tämä toimenpide on tarpeen, jotta vihannekset kuivuvat tasaisesti.
Sipuleita ei kannata jättää sänkyihin pitkäksi aikaa.Ongelmana on kaste, joka luonnollisesti pysäyttää kuivumisen.
Aamulla vihannekset on siirrettävä hyvin aurinkoiselle alueelle.Illalla sipulit on jätettävä vajaan.
Kun kuivausaika on päättynyt, sipulit on riisuttava varsista ja juurista.