Kaikki tietävät, että avokadoa pidetään yhtenä arvokkaimmista elintarvikkeista, mutta hedelmä on edelleen ’tuntematon alue’ monille ihmisille.
Jotkut valmistavat guacamolea, toiset vain lisäävät sitä salaatteihin tai syövät sitä tuoreena ilman varsinaista kypsennysprosessia.
Kannattaa kuitenkin kokeilla epätavallista ja maukasta versiota avokadopohjaisesta välipalasta, kertoo lehtemme asiantuntijakokki Julia Arkhipova.
Miten ruokalaji valmistetaan?
Luettelo tarvittavista tuotteista
– Kaksi keskikokoista kypsää avokadoa;
– neljänneksen sitruunan mehu;
– valkosipulin kynsi;
– kaksi vihreän sipulin höyheniä;
– Kolme lusikallista puhdistamatonta oliiviöljyä;
– suolaa ja mausteita.
Valmistustapa: Kypsennys: Kypsennys: Kypsennys: Kypsennys: Kypsennys: Kypsennys
Kuori avokado ensin: mitä kypsempi hedelmä on, sitä maukkaampi välipala on.Poista kuori ja kuori molemmista hedelmistä ja laita ne sivuun.
Sipulit pestään, kuivataan ja pilkotaan veitsellä.Tee sama valkosipulille.Edellä mainitut komponentit lähetetään tehosekoittimeen parin lusikallisen veden kanssa.
Soseutetaan tahnaksi.Lisätään sitruunamehu, mausteet, suola ja öljy.Sekoita ja käytä voileipiin.Loistava terveellinen välipala on valmis.