Kun ilman lämpötila nousee, monet datsanviljelijät alkavat kastella tomaatteja paljon tavallista useammin.
Ei esimerkiksi kerran neljässä tai viidessä päivässä, vaan päivittäin..
Ensisilmäyksellä tämä vaihe on varsin looginen.
Loppujen lopuksi kuumana aikana on sellainen ongelma kuin veden nopea haihtuminen maasta.Siksi kosteuden puutetta on kompensoitava aktiivisemmin.
Monet vihannespuutarhurit eivät kuitenkaan ota huomioon useita vaaroja kerralla.
Miksi tomaatteja ei voi kastella liian usein
Päivittäinen kastelu tekee vihannespuutarhan sadosta paljon alttiimman sienitaudeille.
Lisäksi muodostuneet hedelmät voivat runsaan veden vuoksi halkeilla, eivätkä ne välttämättä saa kirkasta makua.
Miten tomaatteja kastellaan oikein kuumuudessa
Kaikki edellä mainitut ongelmat viittaavat siihen, että tomaattien päivittäisestä kastelemisesta tulisi luopua.
Jopa korkeissa lämpötiloissa on suositeltavaa kastella kasvi noin kerran viidessä päivässä.
Mutta sitten herää luonnollinen kysymys: ’Entä kosteuden nopea haihtuminen maaperästä?’.
Vastaus on yksinkertainen: peitä maaperä mulching-materiaalilla.Jälkimmäinen pitää maaperän riittävän kosteana.
Tomaattipenkki voidaan multaa sahanpurulla.Myös olki on hyvä vaihtoehto.