Jos aiot syödä keitettyä maissia, sinun tulisi suhtautua vastuullisesti tuotteen valintaan.
Suosituksia maissin oikeasta valinnasta jakoi BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
1.Sinun pitäisi ostaa maissia vain nupussa – tämä vaatimus selittyy sillä, että leikkaamisen jälkeen ytimistä tulee tärkkelyspitoisia ja kovempia, kun taas tällainen luonnollinen ’paketti’ estää maissia vanhenemasta.
2.Määrittääksesi, kuinka kypsä maissi on, katso sen stigmaa eli tuppia.
Jos se on ruskea ja kuiva, se tarkoittaa, että edessäsi oleva maissi on vanhaa.Nuorilla hedelmillä on yleensä keltainen tai vihreä stigma, joka on hieman kostea ja tahmea kosketeltaessa.
3.Valitse mukulat, joiden lehdet ovat vihreät ja virheettömät.Jos lehdet ovat jo ehtineet kuivua, on todennäköistä, että maissi ei ole enää nuori.
4.Kiinnitä huomiota maissin painoon – jos verrataan useiden suunnilleen samankokoisten tähkien painoa, se, joka painaa eniten, on nuorin, sillä tähkät ovat täynnä mehua.
5.Valitse maissi sen ulkonäön perusteella.Yritä olla repimättä luonnollista kääreitä – tämä aiheuttaa tuotteen pilaantumisen moninkertaisesti nopeammin.