Kaikkina vuodenaikoina kannattaa olla huolellinen elintarvikevalintojen suhteen.
Mitä tulee vesimelonkeihin, niihin on kiinnitettävä erityistä huomiota sesongin ulkopuolella, sillä riski ostaa nitraateilla ylikuormitettu vesimeloni on tänä aikana huomattavasti suurempi.
Suosittelemme tutustumaan merkkeihin, jotka osoittavat, että vesimeloni ei ole kypsynyt itsestään.
1.Nitraatteja sisältävästä vesimelonista ei kuulu tyypillistä halkeilevaa ääntä puristettaessa.
2.Hyvässä (eli kypsässä ja maukkaassa) vesimelonissa on oltava kuiva varsi ja selkeä keltainen täplä sivulla, mikä osoittaa, että hedelmä on maannut maassa pitkään ja kypsynyt.Jos vesimeloniin on lisätty nitraatteja, tällaista kohtaa ei löydy tai se on valkoinen.
3.Nitraatteja sisältävän vesimelonin sisäpuolella on paksuja keltaisia suonia, ja hedelmälihan väri voi olla liian kirkas tai jopa violetin sävyinen.
4.Hyvän vesimelonin hedelmälihan pitäisi olla leikkauspinnalla ’sokerinen’, kun taas nitraatteja sisältävän vesimelonin hedelmäliha on leikkauspinnalla sileä.
5.Jos olet epävarma ostoksestasi, kokeile pientä testiä kastamalla pala hedelmälihaa veteen.Jos neste värjäytyy kirkkaan vaaleanpunaiseksi, sinulla on nitraatteja sisältävä vesimeloni.