Moni luulee, että kalliin kahvin ostaminen tekee juomasta automaattisesti ylivertaisen ja maukkaan.
Mutta tämä on virheellinen uskomus..
Joskus useiden vikojen vuoksi jopa laadukas kahvi osoittautuu kaukana ihanteellisesta, toteaa lehtemme ruoanlaitto- ja kokkiasiantuntija, keittiömestari Julia Arkhipova.
Mitkä ovat tärkeimmät puutteet, jotka voidaan nostaa esiin?
Kahvin ostaminen suurina määrinä
Monet ihmiset ovat houkuteltuja tekemään näin, koska se tuntuu aina olevan halpaa.Kuitenkin jopa säilytys ilmatiiviissä astiassa riistää kahvilta suuren osan sen aromista ja maun syvyydestä.
Kahvi kannattaa siis ostaa pieninä annoksina.
Työskentelyä, jossa on papuja säästössä
Jos pidät enemmän pavuista, sinulla on mahdollisuus valmistaa herkullisin ja korkealaatuisin juoma.Sinun tulisi kuitenkin aloittaa menettely vasta ennen kahvin suoraa keittämistä.
Muuten juomasta ei tule maukasta.
Kiehuva vesi
On tärkeää muistaa, että kiehuva vesi missä tahansa valmistusmenetelmässä on kahvin tärkein vihollinen.Kiehuva vesi yksinkertaisesti ’tappaa’ makuvivahteet ja tekee aromista vähemmän intensiivisen.