Jokainen kokki tietää pääsäännön: kebabin lopullinen laatu ei riipu pelkästään lihasta ja kypsennystekniikasta, vaan myös marinadista..
Hyvä marinadi tekee lihasta pehmeämpää, mureampaa, mehukasta ja maukasta..
Huonolaatuinen marinadi päinvastoin voi tehdä kebabista käytännössä syömäkelvottoman, varoittaa lehtemme kulinaarinen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
Etikan käyttö suositun liharuoan valmistuksessa ansaitsee erillisen aiheen.Sitä on käytetty marinadissa Neuvostoliiton ajoista lähtien.
Kannattaako grillimarinadiin lisätä etikkaa?
Jos kosketamme kulinaarista historiaa, niin Neuvostoliiton aikoina ei ollut vaihtoehtoja.Siksi kokit ja kotiäidit käyttivät etikkaa marinadissa vain siksi, että lihan pehmentämiseen ei käytännössä ollut muita tapoja.
Nykyaikaiset kokit suosittelevat etikan lisäämistä.Tämä komponentti voi jopa kuivattaa kalliin ja laadukkaan lihan.
Se tulisi korvata viinillä tai soijakastikkeella.Nämä marinadin ainesosat tekevät kebabista vain paremman.