Puolalaisilla on sellainen ruokalaji kuin ’juutalainen kurkkualkupala’.Jotkut meidän kotikokkimme tuntevat sen myös.
Heillä oli tapana kutsua ruokalajia ’puolalaiset kurkut viidessä minuutissa’.Se on kuulemma hyvin, hyvin maukasta.
Ja he myös jakoivat reseptin, väittäen sen olevan yksinkertainen ja nopea.
Miten se tehdään? Kurkut viipaloidaan ympyröiksi (kukin noin sentin paksuiseksi), basilika ja tilli hienonnetaan.
Veteen lisätään kasviöljyä ja sokeria.
Lisätään myös suolaa, jauhettua mustapippuria, chilipippuria, sinapinsiemeniä, etikkaa, puristimella puristettua valkosipulia.
Sitten kurkut, tilli ja basilika kaadetaan marinadilla, peitetään kannella.Parin tunnin kuluttua ruokalaji on valmis.Se maistuisi kuitenkin vielä paremmalta seuraavana päivänä.
Mitä tulee komponentteihin ja niiden määrään, tarvitsemme kurkkuja (puoli kiloa), kasviöljyä (30 ml), vettä (40 ml), sokeria (kaksi teelusikallista), suolaa (teelusikallinen).
Lisäksi tarvitaan jauhettua mustapippuria (puoli teelusikallista), basilikaa ja tilliä, 3 valkosipulinkynttä, teelusikallinen sinapinsiemeniä, ripaus jauhettua chilipippuria ja ruokalusikallinen etikkaa (9 %).
Aiemmin kerroimme, miten valmistetaan laiskan nyytin nyyttejä.