Jokaisen uunin mukana tulee ritilä, jota ei yleensä käytetä juuri koskaan.
Ja ihan turhaan.Julia Arkhipova, ruoanlaiton asiantuntija, neljännen luokan kokki ja leipuri, kertoo, mitä mahdollisuuksia tämä laite tarjoaa.
Kuinka käyttää uunin ritilää
Ensinnäkin voit valmistaa kebabia ritilällä.Laitamme vartaat, joissa on lihaa, ritilälle ja laitamme folioon käärityn leivinpellin alle.
Toiseksi voit käyttää ritilää kinkkukinkkujen paistamiseen maukkaalla tavalla.Laita marinoidut kinkut ritilälle, laita alle vedellä täytetty leivinpelti, paista 35-40 minuuttia 200 asteessa.
Kolmanneksi voit paistaa villakuoreen ritilällä.Lämpötilan tulee olla alhainen, noin 90 astetta.Sitä pitäisi paistaa noin tunti.
Neljänneksi voit paistaa munat.Asetamme ne ritilälle, paistamme 25 minuuttia 180 asteessa.
Voit käyttää ritilää myös paistettujen takkiperunoiden ja kuivien kotitekoisten nuudeleiden, sienien ja yrttien paistamiseen.
Aiemmin asiantuntija kertoi, mitä virheitä perunoita paistettaessa useimmiten tehdään.